Biografija

Krunoslav Boban

Head of System Certification TUV nord

Krunoslav Boban rođen je u Ogulinu 1974. godine gdje nakon završetka osnovne škole i srednje strojarske škole upisuje Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Godine 1993. stječe zvanje diplomirani inženjer šumarstva.

Pripravnički posao odrađuje u poduzeću Hrvatske šume d.o.o. na poslovima izrade eleborata i projekata. Nakon dvije godine rada u državnoj tvrtki traži dinamičnije radno okruženje i stjecanje iskustva u međunarodnoj tvrtki Bechtel International, Inc. Branch in Croatia, Croatian Motorway Project te radi na projektu izgradnje autoputa kroz Hrvatsku na relaciji od čvora Bosiljevo kroz čitavu Liku. Kroz izraženi rad u multikulturalnom okruženju i rad s globalnim sustavima upravljanja, tu se prvi put susreće sa sustavima upravljanja kroz projekt Six Sigma. Uz istaknutu viziju i misiju tvrtke i glavni cilj da se timski rad na trenutno najvećem megastrukturnom projektu unutar države i u regiji odvija bez nesreće ne radu (Zero Accident Programme) kroz rukovodeću funkciju kao nadzornik kontrole vozila stječe značajno iskustvo na području planiranja, rukovođenja, praćenja realizacije i kontrole troškova, organiziranja rada s podizvođačima.

S obzirom da je kao operativac naviknut na dinamičan i učinkovit rad koji baš nije izražen unutar sustava državne uprave novi posao ga opet odvodi u međunarodnu tvrtku SGS (ured u Hrvatskoj SGS Adriatica d.o.o.). Tu se na radnom mjestu vodećeg prosuditelja direktno susreće sa sustavom upravljanja kvalitetom- ISO 9001, sustavom upravljanja okolišem ISO 14001, sustavom upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnosti OHSAS 18001 i lancem sljedivosti FSC COC (Chain of custody), te postaje ovlašteni vodeći auditor za navedene norme.

Od rujna 2015. godine, Krunoslav Boban nalazi se na funkciji Voditelja IMS (integrated management system – integrirani sustav upravljanja) odjela u Sektoru certifikacije sustava u našem društvu TÜV Croatia d.o.o., gdje će uz svoje iskustvo i reference, uz pomoć postojećih radnika društva nastojati slijediti trendove tržišta i politike poslovanja TÜV NORD GRUPE.